5. maj 2011

Lyden af bøgerne og månen

Fra AOA.dk:



aOa.dk's musikblogger anbefaler to amerikanske duoer: The Books, der søndag kommer til Atlas med deres unikke organiske electronica, og Moon Duo, der spiller medrivende stenerrock på Voxhall på mandag.

”Lost And Safe” var titlen på The Books’ gennembrudsalbum fra 2005. Her blandede duoen samplede rytmer, afstemte melodier på strengeinstrumenter og lydstykker fra film og radioprogrammer på fornemmeste vis og lagde sig lidt op af den genre, der på daværende tidspunkt hed ”folktronica”. En spændende kollage så effektiv, at albummet endte med at blive Årets Album i det toneangivende musikmagasin The Wire.

I 2010 fulgte de op med ”The Way Out”, hvor elementerne er de samme, men hvor tempoet er sat op og rytmerne er mere bastante. Dog stadig umiskendeligt The Books. De har formået at skabe deres helt egen lyd.


Det kunne derfor godt gå hen og blive en interessant søndag aften på Atlas. Jeg skal i hvert fald ikke gå glip af koncerten. Alene på grund af deres ”Lost And Safe”-album, der var og er helt og aldeles fortryllende.


The Books spiller på Atlas søndag den 8. maj. Nysgerrige kan tjekke en livevideo ud på YouTube.


Dagen efter – mandag den 9. maj – besøger amerikanske Moon Duo Voxhall. Her kan man få sin lyst styret med støjguitarer over relativt hurtige og repetitive trommerytmer. Duoen består af Sanae Yamada og Erik Johnson. Sidstnævnte er bl.a. kendt fra det ligeledes støjende band Wooden Shjips, der også tidligere har spillet i Aarhus.


Voxhall kalder det for ”psykedeliske trancerock” og nævner bands som The Velvet Underground, Silver Apples, Suicide og Neu i samme åndedrag. Heftige referencer, men ja… støjende, gentagende og medrivende er nok kodeordene her, og så kan man godt sige, at de nævnte bands kunne have inspireret. Man kan tjekke lidt livevideo ud på YouTube her.


Med som opvarmning har bandet den tyrkiske pigeduo Kim Ki O, der skulle spille ”en blanding af drømmepop, post-punk og dark wave”. Righto, whatever… you had me at ”tyrkisk pigeduo”. :-)


Skulle man være i tvivl, kan man også tjekke denne lettere syrede musikvideo ud.


Vi ses derude!

Lars (Støj På Overfladen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar