17. maj 2011

Hypnotisk sandstorm rammer Aarhus

Fra AOA.dk:

Torsdag er der igen besøg fra de varme lande på Atlas. Group Doueh, der tidligere har begejstret publikum i Århus, vender tilbage. aOa’s musikblogger forventer nok engang en stor oplevelse.

Det er vel nok over et år siden, at Group Doueh fra Vestsahara og Omar Souleyman fra Syrien spillede på Studenterhuset i Toldboden på havnen. Oplevelsen brændte sig fast og står stadig lysende klart. Omars technoficerede bryllupsdisco og Douehs effektguitar over en piercende stemme og dragende rytmik. Mildt sagt medrivende.
Siden da har Omar gæstet Aarhus nok engang. Atlas lagde hus til. Nu kommer Doueg også tilbage - og naturligvis til Atlas, der om noget (som det har vel har været intentionen) er blevet stedet, hvor de mest eksotiske toner får spillerum. Publikum har heldigvis fundet ud af det og vender tilbage efter mere gang på gang. Skønt at se.
Torsdag den 19. maj er en aften, hvor dette publikum – og jer andre! – bør tage en tur mere på Atlas. Bamaar Salmou, der er kapelmesteren i Group Doueh, er lidt af et guitar-es. Men ikke af den slags, vi normalt ser her på disse breddegrader. Melodier er naturligvis anderledes og effekterne han bruger lige så. Når vesterlandske musikere bruger de lyde, så lugter det er langhåret 80’er-skrammel. I hænderne på Salmou. Ja, se, det er noget andet.
Group Doueh har rødder i den traditionelle Hassania-musik og noget maurisk ophav. Og til disse traditionelle elementer har de tilføjet deres egen stil, forlyder det. Det skal jeg ikke gøre mig alt for klog på.
De lyder til at have moderniseret deres stil lidt siden sidst. Bragt flere elementer ind i blandingen. Min indre skeptiker kan få lidt bange anelser. Men med det de præsterede i Aarhus sidst, så skal de have lagt alt fra sig for at hellige sig Britney Spears bagkatalog, før det kan gå hen og blive uinteressant. Med Atlas’ egne ord, så får vi ”en glohed, meditativ og hypnotisk sonisk sandstorm.” Tjek selv noget live video ud.
Bag bandets udgivelser står det alt for hippe pladeselskab Sublime Frequencies. Men lad det ikke holde jer tilbage. Jeg skal i hvert fald se dem igen. Ingen tvivl om det.

Vi ses derude!

Lars
(Støj på overfladen)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar