9. mar. 2011

Berlin og Århus besætter hovedkvarteret

Fra AOA.dk:


Berlinske Sister Chain & Brother John og århusianske Fallen Men indtager HeadQuarters fredag med punkattitude og teatralske toner. Desuden læser Singvogels A.K. Hansn op og AOA's musikblogger vender plader.

Århus’ nye bar og spillested HeadQuarters får besøg fra udlandet på fredag den 11. marts. Den berlinske duo Sister Chain & Brother John står på scenen side om side med lokale Fallen Men. De suppleres af A.K. Hansn, der til dagligt står i front for Singvogel, i oplæsnings-mode. Publikum kan forvente en spændende rejse både til undergrunden og underverdenen gennem musik og ord. DJ'erne Anthro Subs og Capt. Daydream vender plader imellem alt dette (sidstnævnte er "yours truly").
Vil man have det hele med fra starten, så bør man dukke op kl. 21.30.

Store berlinske armbevægelser
Sister Chain & Brother John har taget turen fra Berlin til Århus et par gange før. Bl.a. med koncerter på Århus Kunstakademi i Vestergade og Café Vestergade, hvor jeg uden at overdrive kan sige, at de begejstrede et positivt overrasket publikum. Med over 200 koncerter rundt om i verden bag sig er det et erfarent par, der træder op på HeadQuarters. Det kan mærkes.
De er blot to på scenen, men deres måde at optræde på aftvinger opmærksomhed – ligesom deres iørefaldende sange gør det. At de samtidig står iført victoriansk tøj gør kun koncertoplevelsen endnu mere komplet.
Sister Chain fremfører med sin store stemme på karismatisk vis sange om elsskovssyge, erotiske mareridt, underfundige historier og til tider også et par skarpe politiske stik. Det balancerer dog mellem det klassiske og det trashede, for Brother John spiller skiftevis forvrænget el-guitar og bas. Det er deres simple, men uhyre effektive set-up. Brecht møder rock – eller punk om man vil – i en slags ”gotisk blues”, som de selv bl.a. kalder ”parlour punk”.
Til de nysgerrige: Musikmagasinet Geiger har netop lagt et interview med duoen på sin hjemmeside og mandag kan man opleve dem live i programmet Stentor på Århus Studenterradio klokken 19-20.

Rapport fra rendestenen
Århusianske Fallen Men har også en længere historie bag sig og mange sange med i bagagen. Mange af dem lyder som om de er skrevet liggende i rendestenen efter endnu en nat ude, hvor det hele er gået galt. Forsanger Leonard Davies trækker publikum med igennem sølet og leverer sine sange "in your face" sammen med et band bestående af skiftende lokale musikere. Bl.a. A.K. Hansn, der denne aften inden livemusikken går i gang læser op af sin ”Rejsen til Treo – en episk tømmermændsfantasy på alle fire”. Det lyder umiskendeligt som om han har taget samme tur som Leonard Davies. Men det vil tiden vise fredag aften i kælderen under Archauz (Valdemarsgade 1 ved siden af Musikhuset), hvor HeadQuarters holder til.

Aftenen arrangeres af Raum Eins og SOPA. Entréen er 40 kroner og barpriserne er i den fornuftige ende af skalaen.

Aftenens program:
21.30 DJs Anthro Subs & Capt. Daydream
22.30 A.K. Hansn læser op af "Rejsen til Treo"
23.00 Sister Chain & Brother John
24.00 Fallen Men
01.00 DJ Capt. Daydream
03.00 HQ lukker

Vi ses derude!

Lars
(Støj på overfladen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar