8. mar. 2011

Old school country i Vestergade

Fra AOA.dk:


Ingen pop-country á la Garth Brooks, men den gamle ægte vare fra dengang Johnny Cash og June Carter var på toppen og Patsy Cline slog følgeskab. Café Vestergade bobler over med old school country torsdag, når The Hunters fra Berlin spiller der.

Jeg skal være den første til at sige det ligeud: kopibands er normalt ikke lige mig. Jeg forstår, at de er en måde for spillesteder, caféer, pubber osv. at trække folk til på. Og egentligt er det nok også meget sundt, at diskoteksmusikken en stund får en pause og stederne får liv gennem rigtige musikere. Oftest er disse bands rene hitmaskiner og så synes jeg personligt, at det trods fundamentet til en sjov aften, går hen og bliver lidt uinteressant.
Uden at ville begynde på en lang snak om originale musikere versus kopibands, så ved jeg heldigvis, at der findes kopibands – eller coverbands om man vil – som ser udover den aktuelle hitmusik. Et af dem er The Hunters fra Berlin, som man kan opleve på Café Vestergade nu på torsdag den 10. marts.

Klassikere og glemte hits
The Hunters er den slags band, der viser stor respekt for musikhistorien og finder de gamle klassikere frem, men også dykker ned og giver publikum nogle mindre kendte perler, der fortjener opmærksomhed. Samtidig gør den erfarne duo det med masser af entusiasme og musikalitet.
Slår man vejen forbi Café Vestergade vil man formentligt kunne høre ”Long Legged Guitar Pickin’ Man” af Johnny Cash, ”If I Were A Carpenter” af Tim Hardin og numre af f.eks. Patsy Cline, Hank Williams og Gene Autry. Bandet har med tiden også skrevet egne sange i denne tradition og sneget dem ind i deres koncerter. Derudover kan et par nyere kuriøsiteter godt dukke op og jeg mener endda engang at have hørt dem "countryficere" selv et Beatles-nummer med et godt resultat.
I Århus kan man opleve dem som duo. Andre gange har de musikere flere med, som man kan se på disse videoer: ”Long Legged Guitar Pickin’ Man”, ”If I Were A Carpenter”, ”Run That By Me One More Time” og ”These Boots Are Made For Walkin’” .

Country alter ego
Bag navnet The Hunters gemmer sig de to musikere Sister Chain & Brother John, der i november sidste år spillede på Café Vestergade i ”eget navn” for et meget begejstret publikum. Denne gang er de dog på caféen som deres country alter ego. Deres rock-attituder får dog frit spil dagen efter på HeadQuarters, hvor de slår sig løs med deres egne numre.
Countryløjerne på Café Vestergade starter omkring kl. 21 og entréen er gratis.

Links:
MySpace - www.myspace.com/thehuntersmusic
Hjemmeside - http://www.thehuntersmusic.de/

Vi ses derude!

Lars
(Støj på overfladen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar