3. jun. 2012

Skam dig, Ridley!

Jeg må konstatere, at selv med et hold normaltvis gode skuespillere, en imponerende 3D-effekt og flotte billeder, så fortsætter Ridley Scott sin årelange stærkt nedadgående formkurve. Al den pseudo-spirituelle snak til side, så har "Prometheus" nøjagtigt samme plot som "Alien". Lander på planet, går ind i et rumskib, finder noget uha-uha, tager det med tilbage... everybody dies. Næsten.
Alt godt "design" i filmen trækker på Gigers og Moebius' oprindelige ideér og alle de nye elementer (diverse aliens) ligner noget, der er helt til grin. At man så også har tilsidesat elementær lære om spændingskurver (den går ikke bare op på 1, 2, 3 og 4) og gør 9 ud af 10 karakterer så dumme og overfladiske, at man (som i så mange andre af den slags film) ikke har noget investeret i dem, når de ganske forudsigeligt kradser af, gør at filmen simpelthen ikke er spændende. I halvdelen af filmen kunne jeg gætte replikkerne før de blev sagt.
Er der ikke nogen, der gider fortælle "Lost"-forfatteren, der tilsyneladende er hunderæd for at kede publikum (men ender med at gøre det), at han skal holde sig til tv-serier? "Prometheus" får "Alien3" til at fremstå som en ganske god film.
Jeg GRRRRUUUUER for hvordan Ridley kommer til at fucke "Blade Runner"-universet op, når han kommer så langt. Man kunne håbe på, at han lader den ligge.
Please.

L


Ingen kommentarer:

Send en kommentar