21. feb. 2012

Viktoriansk glamrock fra Berlin rocker HeadQuarters

Fra AOA.dk:

Sister Chain & Brother John besøger Aarhus fredag den 24. februar. Med sig har de et nyt album, ”The Androgyne Show”, udgivet af århusianske SOPA. Koncerten i Aarhus den eneste officielle danske releasekoncert på deres Danmarksturné. Forvent en kraftfuld og teatralsk rockoplevelse.

Hvor er vi på vej hen med alle de mange såkaldte talentshows? Disse TV-programmer er i realiteten efterhånden blevet freakshows. Den britisk-israelsk duo Sister Chain & Brother John fra Berlin har et bud: The Androgyne Show. Her kan synger deltagerne en sang og konkurrerer om at vinde en kønsskifteoperation, mens taberne bliver solgt som slaver. Absurd, underholdende og frem for alt en fremragende sang. Gruppen forklarede selv sangen og albummet den er på Århus Studenterradio, da de spillede i byen sidste år (se video her).

Live fremstår Sister Chain & Brother John som en energisk, dramatisk, ja, ligefrem teatralsk enhed, der har det med at fange publikums opmærksomhed fra start. Endda med få midler: Stemme, tamburin, guitar og bas. Især deres koncerter i Aarhus har fra gang til gang tiltrukket mere og mere publikum. Dette er fjerde gang de spiller i byen.

Udgivet i Aarhus
Albummet, der lægger sig i konceptalbum-traditionen fra bl.a. David Bowies Ziggy Stardust, bliver udgivet på det århusianske pladeselskab Sound Of Perpetual Astonishment (SOPA). Udover det futuristiske mareridt i ”The Androgyne Show” rummer duoens lyriske univers også politiske sange, dybfølte ballader og mere end én tur ned i den dekadente underverden – og til galeanstalten.

Bandet spillede i København i sidste uge og tager nu Aarhus og Aalborg i den kommende weekend – fredag og lørdag. Med flere hundrede koncerter bag sig i Norden, Europa og Israel er det en erfaren duo, der indtager HeadQuarters fredag aften. Det gør de sammen med det lokale band The Suicidal Bastards (der tæller medlemmer fra Fallen Men, Singvogel og KURvE) samt undertegnede, der vender plader under navnet Capt. Daydream (som også står bag SOPA).

Jeg havde fornøjelsen af at se Sister Chain & Brother John i København i sidste uge og oplevede der bandet udvikle sit koncept yderligere med flere instrumenter og nye stilarter – og samtidig forfine deres helt egen stil, som deres publikum kender fra første album og tidligere koncerter.

Aarhus er nærmest blevet lidt en hjemmebane for bandet, hvilket kunne fornemmes sidste gang de spillede på HeadQuarters. Se for eksempel denne livevideo derfra.

Aftenen på HeadQuarters starter kl. 21.00.

Sister Chain & Brother John spiller desuden en lille ekstra ”in-store”-koncert på Stardust Café i Klostergade dagen efter (lørdag d. 25. februar) klokken 14.30 inden turen går til Studenterhuset i Aalborg, hvor de runder deres Danmarksturné af samme aften.

Bandet præsenterer i denne video selv ”The Androgyne Show”, som i stort omfang er omdrejningspunktet for Aarhus-koncerten:Vi ses derude!

Lars
(Støj På Overfladen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar