28. feb. 2011

Halvfjerds og herligt hidsig

Fra AOA.dk:


Der er bogstaveligt talt koncert for fuld blæs, når Full Blast spiller på Musikcaféen onsdag. ”Kongen af europæisk freejazz”, Peter Brötzmann, fylder 70 år og det går helt sikkert ikke stille af sig, skriver AOAs musikblogger.


Den kan godt være, at den kommende 70 års-fødselar, der spiller på Musikcaféen onsdag den 1. marts, er et roligt gemyt til dagligt. Men på scenen, der er hans saxofon i hvert fald en hidsig sag. Men tag ikke fejl. Det er på den gode måde vildt og medrivende. Og ja, energien taget i betragtning skulle man ikke tro, at tyske Peter Brötzmann har den alder, han har.
Jeg har haft glæden af at opleve manden to gange før i Århus. Både med 10 mand og med 3 mand på scenen. Begge gange har det været ganske fantastisk. Det er nok ikke helt uden grund, at manden kaldes ”Kongen af europæisk freejazz”.
Paradoksalt nok så er denne slags musik ikke noget, jeg lytter meget til på anlægget derhjemme. Eller oplever på f.eks. YouTube. Men at stå i samme rum i det øjeblik, hvor den slags sker, er så sandelig noget helt andet. De største anbefalinger herfra.

Jeg vil desuden opfordre alle til at holde sig ajour med hvad arrangørerne i LJUD ellers har på programmet i år. Det er mildest talt sindssygt imponerende. Tjek www.ljud.dk.

Vi ses derude!

Lars
(Støj på overfladen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar