8. nov. 2010

Teatralsk rockduo fra Berlin indtager Café Vestergade

Fra AOA.dk:

Bertolt Brechts cabaret møder dramatisk punkattitude i victorianske klæder, når den berlinske duo Sister Chain & Brother John optræder lørdag den 13. november, skriver AOAs musikblogger.

Lørdag den 13. november får Café Vestergade besøg af det, jeg vil betegne som en spændende velbevaret hemmelighed. Duoen Sister Chain & Brother John (lyt på MySpace) fra Berlin præsenterer nemlig deres helt eget bud på hvordan rockmusik kan spilles på caféen kl. 21.00.

I november sidste år havde jeg fornøjelsen af at stå bag to koncertarrangementer i Århus (videolink) og Aalborg (videolink), hvor de tog del i løjerne. De formåede virkelig at slå benene væk under publikum. Nu er de tilbage i Århus igen. Egentligt er de her for at medvirke i en film produceret her i byen, men selvfølgelig skal århusianerne ikke snydes for en liveoplevelse med dette unikke par, når de endelig er her.

Trashet viktoriansk

Sister Chain & Brother John har det med at optræde i viktorianske klæder. De nydelige gammeldags linier passer godt til deres teatralske indgang til musikken. Sister Chain fremrører med sin store stemme på karismatisk vis sange om elsskovssyge, erotiske maremidt, underfundige historier og til tider også et par skarpe politiske stik. Det balancer dog mellem det klassiske og det trashede, for Brother John spiller skiftevis forvrænget el-guitar og bas. Det er deres simple, men uhyre effektive set-up.

Brecht møder punk
Sister Chain & Brother John får ofte flotte ord med på vejen. En anmelder skrev i sin tid begejstret om en af duoens nu over 200 koncerter:
"Sister Chain & Brother John er noget for sig selv. Man kommer til at tænke på Esther Ofarim og Klaus Nomi, men også Bauhaus og The Sisters of Mercy, Brechts og Kurt Weills kabaret og Lotte Lenya. Jeg står ved deres koncert og jeg smelter af ren nydelse.”
Den gennemførte liveoplevelse vidner om et erfarent band. Deres mange koncerter har de spillet i kirker, på skibe, på gadehjørner i krigszoner, foruden natklubber, festivaler og koncertsale. De udgav deres debutalbum "Darkness to Warm Your Heart" i 2008 og har turneret i Danmark, Norge, Tyskland, Storbritannien, Tjekkiet, Israel og andre steder.
Den tyske avis Die Tageszeitung skrev om deres album:
”Sister Chain & Brother John tager den ramme, som duoen er med alle dens begrænsninger, og bruger den til fulde."
Så der er en spændende koncertaften i vente på Café Vestergade. Entréen er endda gratis. Nysgerrige kan også tjekke dette videolink fra en koncert i Tyskland eller denne underfundige lille musikvideo.

Vi ses derude!

Lars
(Støj på overfladen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar