17. jun. 2010

Musik fra alle vinkler på fire dage

Fra AOA.dk:

Dansk pop, gratis konservatorie-beats, japansk avantgarde og tysk electronica. Der er stadig rigeligt at mæske sig i den næste uges tid – også hvis man ikke gider Northside Festival, skriver musikblogger Lars Kjær Dideriksen.

Af en koncertjunkies bekendelser – del 13…Nu er der ikke længe til at spillestederne smutter på sommerferie og festivalerne for alvor tager over. Så vi skal lige nå det hele før lukketid. Nok engang byder Århus på en varieret omgang de kommende dage.

Fredag
Tivoli Friheden har gang i sine Fed Fredag-koncerter og fredag d. 18. juni er Loveshop på plakaten. Jeg har endnu ikke helt besluttet mig om jeg tager afsted, men det kan være. Det er nok mere sikkert, når vi rammer den 9. juli og C.V. Jørgensen indfinder sig samme sted. Koncerterne i Tivoli Friheden starter kl. 20 og koster 75 eller 100 kroner alt efter hvornår man kommer.
Dog tror jeg faktisk, at jeg havner til en gange synthpop på Musikcaféen til Kim Las fredag.

Lørdag

Man kan starte dagen med at tage i Vennelystparken, hvor der er Sommer.Chillout.Aarhus-arrangement. Og er man natteravn så er der afterparty på V58 i Vestergade. Ikke langt derfra kan man finde et nostalgisk hjørne på Café Gemmestedet i Klostergade, hvor DJ Anthro Sabs dykker ned i Bristol-triphoppen m.m. fra kl. 22.00-01.00.
Mens en formentligt betydelig mængde mennesker senere på dagen finder vej til Northside Festival på Tangkrogen, så er jeg – måske forudsigeligt nok – at finde et andet sted. I Musikhusets Rytmiske Sal runder Band Ane, Heidi Mortenson og Jonas Olesen deres studium på Det Jyske Musikkonservatoriums elektroniske linie af med en fælles koncert. Band Ane leverede en smuk koncert på årets Spot Festival, hvor hun blandede melodiske elementer, rytmisk og optaget spoken word på fornem vis. Heidi Mortenson mener jeg for tiden arbejder med loops, hvor hun bygger hele numre op med rytmer, melodi og vokal med blot sin stemme. Det vil sikkert ikke løbe stille af sig. Tjek bare livevideoen her.
Jonas Olesen præsenterer et improviseret værk for en selvbygget optisk synthesizer, der laver grafiske former om til lyd. Fraktaler og keltisk ornamentik er printet på en række skiver, der roterer og bliver belyst. Lyder nørdet. Helt som det skal være. This I gotta see!
Det starter kl. 20 - og så er det hele endda gratis.
Mere info her. AOA-info her.

Søndag
Er man frisk på en gang japansk saxofon-optræden, så skal man endelig ikke gå glip af matinékoncerten med saxofonlegenden Katsura Yamauchi på Spanien 19C søndag eftermiddag kl. 15.30. Trods stedets navn lader den officielle adresse til at være Kalkværksvej 5A. Men kort sagt ligger det næsten lige bag ved Skousen på havnen for enden af Jægergårdsgade. Det bliver nok lidt "avantgarde", men det er LJUD, der arrangerer, og deres koncerter er aldrig kedelige, så jeg tropper troligt op med forventningen om en spændende oplevelse. Entréen koster blot 20 kroner.

Tirsdag
(OBS! DE TRE BANDS NÆVNT HERUNDER HAR DESVÆRRE AFLYST. MEN STUBNITZ ARBEJDER P.T. PÅ ET ALTERNATIV TIL SAMME TIDSPUNKT OG STED) Tirsdag den 22. juni afholder Stubnitz endnu en elektronisk koncert på Café Lobby. Det er en tysk label night med 90% Wasser, der har tre acts på programmet. Her vil man opleve elementer af electro, lydeksperimenter, reallydsoptagelser og teater fra Column One, der har ageret indenfor genren i mange år. Mere bastante inspirationskilder som Front 242. Nitzer Ebb og Laibach finder man hos Kein Zweiter. Ditterich von Euler-Donnersperg blander elektroniske eksperimenter med poesi og ordleg. Han har selv et label, der i sin tid udgav de første albums bedre toneangivende bands som bl.a. Throbbing Gristle og Laibach. Dørene åbner nok omkring kl. 20 og prisen er formentligt omkring 40 kroner.
Resten af ugen kan man formentligt opleve forskellige bands og djs på Stubnitz, der har fået lov til at holde arrangementer på dækket. Så lad os håbe, at vejret holder. Nu er det snart allersidste chance for århusianerne at opleve det unikke skib. Hold jer informeret på http://www.stubnitz.com/ og deres Facebook-side.

Vi ses derude!

Lars

Ingen kommentarer:

Send en kommentar