10. jun. 2010

Kom til fredagsfest til støtte for Stubnitz!

Fra AOA.dk:
Byd de passive politikere, skrankepaverne og paragrafrytterne trods og støt MS Stubnitz ved at feste igennem på Studenterhuset hele fredagen, skriver musikblogger Lars Kjær Dideriksen.

Af en koncertjunkies bekendelser - del 11...

Noget tyder på at Århus Kommune tilsyneladende har fundet ud af, at de ikke vil betale de lovede penge til MS Stubnitz, som ligger til kaj i Århus. Grunden er, at de planlagte koncerter ikke kan afvikles på skibet, fordi Århus har en lige lovlig emsig brandinspektør. Men lige siden alt dette bøvl startede har ildsjælene ombord på Stubnitz forsøgt at afholde koncerterne andre steder i byen. Det er faktisk lykkedes i nogen grad takket være nogle af byens spillesteder og andre steder. Man kunne så spørge om ikke kommunen så i hvert fald kan betale for den procentdel af koncerter, der når at blive afholdt, så Stubnitz kan komme fra Århus med livet i behold.

Men jeg synes ikke, at jeg har hørt så meget fra politisk side på det seneste. Man har måske bare accepteret, at pyh, vi kan spare pengene, og så lukket øjne og ører for, at en unik europæisk kulturinstitution er ved at støde på grund i havnen. Sikken et eftermæle at tage med videre i sit forsøg på at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, Århus! Det er pinligt ud over alle grænser. Jeg græmmes!

Kom, støt og fest!
Hvis politikerne, skrankepaverne og paragrafrytterne ikke gider gøre noget, så må vi andre jo tage affære – og så ikke glemme dem, når det er valgdag næste gang. Fredag kan vi – kulturglade Århusborgere – gøre vores til at støtte Stubnitz. Fra kl. 14.30 til 03.00 er der støttefest på Studenterhuset (der ligger på havnen lige ved siden af skibet).
Oprindeligt skulle den have været afholdt på kajen ved skibet, men vejrudsigten ser ikke god ud, så festen er rykket indenfor på Studenterhuset. Derved kan Stubnitz ikke tjene penge på barsalg. Men som gæst kan man betale en entré, som man synes er passende, som så går til skibet fortsatte liv.

Så kom ned og vær med! Programmet byder på både livemusik og DJs. Og nej, jeg kender ikke ret meget af det, men ved at Stubnitz har det med at finde spændende ting frem. Dog ved jeg, at Århus’ egen DJ NoiaNiz er garant for, at alle går fuldstændigt amok på dansegulvet. Så lad nu være med at blive hjemme. Trods vejrguderne, støt et godt formål og fest igennem! ”Save Stubnitz - damn the man!”

Stubnitz har i øvrigt flere arrangementer på plakaten i Århus, så tjek deres hjemmeside og Facebook-side for mere information.

Fredagens program:
Iwana - Dj Set 14:30 - 15:30
Vebak - Live Set 15:30 - 16:30
Inspired - Live Set 16:30 - 17:00
Dj Jazz - Dj Set 17:00 - 18:00
Romero&OscarA - Live Set 18:00 - 19:00
Denali Soundsystem - Dj Set 20:00 - 21:00
Lange - Live Set 21:00 - 22:00
Noia Niz - Dj Set 22:00 - 23:00
Afterparty - 23:00 - 03:00

Links:
Stubnitz’ danske hjemmeside
Stubnitz’ engelske hjemmeside
Facebookgruppen ’ Find en løsning på Stubnitz NU!’

Artikler:
Fremtiden ser sort ud for M/S Stubnitz
'M/S Stubnitz' er tæt på forlis

'M/S Stubnitz' ligger hen som spøgelsesskib
Festfærge er havnet i papirfælde

Vi ses derude!

Lars

PS: Her er et billede af hvad Århus blandt andet går glip af. Noget unikt, noget fedt, noget levende...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar