27. maj 2010

12 timers musik på Blandet Blandt Andet

Fra AOA.dk...

AOA.dk's musikblogger Lars Kjær Dideriksen opfordrer folk til at slå vejen forbi 12 timers lokal musik på Blandet Blandt Andetlørdag og samtidig, at der lægges pres på for at MS Stubnitz ikke skal gå under i Århus Havn.

Af en koncertjunkies bekendelser - del 8...

Efter en weekend med masser af Spot Festival og efterfølgende to fornemme koncerter med Woven Hand og Wilco er jeg faktisk endnu ikke klar til at tage den med ro. Lørdag den 29. maj er det nemlig igen blevet tid til den lille en-dags-festival Blandet Blandt Andet. Og hvad er så det, spørger du måske? Tja, kort sagt så får du for blot 60 kroner mulighed for at dykke snuden ned i et 12 timers program med udelukkende lokale bands. Det var fantastisk hyggeligt sidste år og der var flere gode acts på programmet. I år ser også ud til at blive en god dag.

I år skal jeg helt sikkert se Agata & Me, der faktisk er en genganger fra sidste års program. Det gør dog ikke noget. Jeg er ret vild med dem. Ja, lad det ikke være en hemmelighed: Mit lille pladeselskab SOPA udgav i 2008 en EP med dem. Siden da har de turnéret både i Irland, Luxembourg, Tyskland og Italien. Bl.a. som opvarmning for Slaraffenland, der netop har spillet på Spot Festivalen sammen med Efterklang.
Agata & Me er en siciliensk-bosnisk duo, der har base i Århus. De skaber sammen utroligt smukke sange, der tager udgangspunkt i den traditionelle sangskrivertradition. Men de barberer arrangementerne helt ned og supplerer de akustiske instrumententer med deres vokalharmonier og en knivspids elektronik. Resultatet er meget stemningsfuldt. Lyt evt. på deres MySpace-side eller tjek denne lille musikvideo.

Men der sker jo meget andet i løbet af de 12 timer. På programmet er bl.a. også All Products Made Nice, Mikkel Almholdt, This Pony Brakes For No One, The Boy The Man The Pale og mange flere. Hele programmet og en video med klip fra sidste år kan ses på Blandet Blandt Andets hjemmeside.

Det starter kl. 14, slutter kl. 2 og foregår på Lobby. Stedet måske ikke er så velkendt endnu blandt århusborgerne. Men den rødmalede kælder med lavalamperne og en af byens bedste udvalg af spændende øl og sodavand er virkelig et besøg værd (der er jævnligt også andre spændende koncerter der). Du finder det lige klods op ad Musikhuset i kælderen under Archauz-teatret (den gamle skole ved siden af Føtex).

Samtidig vil jeg gerne opfordre alle til at være med til at lægge pres på kommunen for at finde en løsning på problematikken med kulturfærgen MS Stubnitz, der ligger til kaj på havnen. Og helst inden bureaukratiet tager livet af en af europas mest unikke kulturinstitutioner. Skulle det ske vil det være tragikomisk og med en noget hul fornemmelse, at byen fremover skal arbejde for at gøre Århus til Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Er man på Facebook kan man følge lidt med i udviklingen her. Aarhus.dk har også skrevet om MS Stubnitz.

Vi ses derude!

Lars

Ingen kommentarer:

Send en kommentar