28. apr. 2010

Musikalsk slutspurt inden sommerferien

I den nærmeste fremtid starter jeg med at blogge for hjemmesiden Alt Om Århus. Det skal hovedsageligt handle om Århus og musik. Dog er teknikken ikke helt på plads endnu. Jeg var derfor for tidligt ude med min første blog der. Men så har jeg da heldigvis Støj På Overfladen, så teksten ikke går helt til spilde. Værsgo...

Overskriften til disse første ytringer som nyslået blogger på AOA.dk kunne lige så godt have lydt: "En koncertjunkies bekendelser." Sommerens festivalsæson nærmer sig, hvor spillestederne går i hi. Men inden det sker ser det ud til, at det bliver noget af en slutspurt rundt på de lokale scener i Århus. Det bliver en travl tid. Skal I med?

Elektroniske udskejelser
De Jydske Musikkonservatoriums elektronisk linie har været dejligt aktiv på det seneste. Blandt andet med Kati Lineks "Rooms & In-Betweens" og som del af Rama10. Onsdag den 28. april er de atter i gang i Musikhuset, hvor der er "liflig electronica og konceptuelle video-værker til elektroakustiske landskaber og abstrakte kompositioner" fra musikerne Krishve, Band Ane, Sandra Boss, Eske Nørholm og Jonas R. Kirkegaard. Band Ane er nok mest kendt, da hun i løbet af de seneste par år er blevet skamrost af anmelderne. Ved Rama10 havde jeg dog fornøjelsen af at se Krishve & gæster blande gammel elektronik med bl.a. forvrænget piano, hvilket fungerede fremragende.
Dette foregår i Rytmisk Sal, starter kl. 20 og prisen er gratis.

Teatralsk kultorkester
Dagen efter - torsdag den 29. april - har Voxhall fået lidt af et scoop på hænderne. Kultbandet The Residents spiller i Århus som det eneste sted i Danmark. Et band der egentligt et mest kendt for ikke at være kendt. Ingen aner hvem musikerne er, da de altid er i forklædning. Måske mest kendt for at være iført store øjenæbler på hovedet. For over 10 år siden havde jeg fornøjelsen af dem på Roskilde Festival. Det var - og er sikkert stadig - teatralsk, vanvittigt og syltet ind i makabre historier. Billederne fra den igangværende turné tyder på, at de holder stilen. DJ ZenElvis vender plader som opvarmning.
Pop eller beskidt rock?
Voxhall lægger også hus til flere godter i de to følgende dage - den 30. april og 1. maj. Den årlige PopRevo festival er tilbage. Caribou, Field Music og danske Figurines er blandt andet på programmet. Men som så mange gange før sker der andet i byen og i år vælger jeg nok en anden vej.
I Trøjborg Beboerhus i Tordenskjoldsgade spiller nemlig en række bands under titlen Raum Eins. Det er Sexdrome, Hahn Kult, Dead Juice og Iceage. Jeg vil troppe op mestendels for at opleve den purunge københavnske kvartet Iceage igen, som gjorde sig positivt bemærket under sidste års Spot festival - dog udenfor den officielle festival som del af Arrogant Tour, der satte skub i flere mindre steder i byen. Se evt. lidt med dem og andre i videoen her. Dørene åbner kl. 20 og entréen er blot 30 kr.


Foråret rockes ind
Og så er 1. maj er dagen, hvor byen er på den anden ende et eller andet sted imellem venstrefløjens paroler og rendyrket hygge. Jeg napper gerne begge, men musikken får nok mest plads i år. Klokken 20 skydes Det Obligatoriske Forårsritual i gang "det tidligere hjemsøgte autoværksted" i Nørrebrogade 16B (nu Kawasutrahuset). Århusbandet par excellence - Singvogel - spiller foråret ind, mens de bakkes op ad dj's, majstang og "klassisk underholdning, og knap så klassisk ditto", ifølge programmet. Folkene bag, der kalder sig Weak Black Hearts, har indtil nu været garant for arrangementer, der langt fra er kedelige. Og altså med snablen dyppet godt i den mudrede århusianske undergrund, hvor bl.a. Singvogel (der tæller medlemmer af nu hedengangne Vildensky) huserer med deres helt bud på original dansksproget forstadstråd. Forårsfestivitas sættes i gang kl. 20 og nok engang er der her tale om gratis glæder.


Se, nu er der allerede skrevet meget og vi er kun en uge fremme. Der kommer mere i næste blog. Men en hurtig oversigt over kommende arrangementer, der er interessante, kunne lyde sådan her:

4. maj: The Black Heart Procession, Voxhall
7+8+9. maj: Spor Festival
8. maj: Mejlgade for mangfoldighed 2010
10. maj: Master Musicians of Bukkake + Spektr, Lobby
10. maj: Venetian Snares + Otto Von Schirach, Musikcaféen
13.-16. maj: Lyd+Litteratur #8, Musikcaféen
20. maj: InterSPOT (international optakt til Spot Festival), diverse spillesteder
21. maj: Opsang 2010 (debatarrangement under Spot Festival), Musikhuset
21.-23. maj: Spot Festival, Musikhuset m.v.
24. maj: Woven Hand, Voxhall
25. maj: Wilco, Musikhuset

Og så kommer der sikkert en lang række arrangementer omkring i byen under Spot Festivalen, som er værd at tjekke ud. Dem skriver jeg nok om inden længe, mens jeg også vil skrive fra selve Spot Festivalen.

Vi ses derude!

Lars

Ingen kommentarer:

Send en kommentar