22. aug. 2011

Fest, fejl og friske frugter

Fra AOA.dk...

aOa’s musikblogger er allerede i fuld gang med koncertsæsonen. Den 26. august holder det århusianske pladeselskab SOPA ”All-Star 5 Year Birthday Bash” på HeadQuarters, Frisk Frugt fyrer op under Atlas den 27. og festugen byder også på et par interessante tilbud.

Som koncertgænger er der rigeligt at tage sig til den kommende tid. Der har allerede været koncerter med bl.a. Battles og Cocorosie for ganske nylig, og ved Geigers Sommerstemmer-arrangement ved Brabrand Sø gjorde både Bodega Boys og især Singvogel god figur. Men lad os se på den nærmeste fremtid...

Berlin/Aarhus fødselsdagsshow
For en kort bemærkning træder jeg i denne uge selv ind i arrangørrollen. Det sker måske et par gange om året. Mit pladeselskab Sound Of Perpetual Astonishment (SOPA) fylder til min store overraskelse allerede fem år (mere info på http://www.sopa.dk/5). Og det skal selvfølgelig fejres med både en koncert og en udgivelse.
Nu på fredag den 26. august går det løs på et af Århus’ ubetinget bedste steder for den lokale musik: HeadQuarters – lige ved siden af Musikhuset. Stedet er åbent fra kl. 15 om eftermiddagen, men SOPA-løjerne sætter vi skub i kl. 20. For en entré på 40 kroner kan man opleve Marzipan Marzipan fra Berlin, siciliensk/bosniske Agata & Me fra Århus (http://www.myspace.com/agataandme), A.K. Hansn fra Århus (og Singvogel), balkanbandet KURvE fra Århus (som guitar/violin-duo denne gang) og britiske Lenny Davies fra Århus (og Fallen Men). DJ Bjarke Svendsen, der til dagligt er booker på spillestedet Atlas tager en masse spændende musik med – og det kan være, at der dukker flere livemusikere op. Undertegnede tager også en tur som gæst på et par numre. Festugen starter samtidig med temaet ”Beautiful mistakes”, så der får jeg da noget at dække min optræden ind under, he-he.
Vi har samlet halvanden times god musik sammen fra alle årene (plus lidt nyt) under den rammende titel ”SOPA CINCO” og det kan alt sammen downloades gratis på SOPA’s nye Bandcamp-side.

Frisk Frugt på Atlas
Dagen (den 27.) efter bør man tage på Atlas, for der står danske Frisk Frugt (http://soundcloud.com/kenk) på scenen. Bandet leverede uden sammenligning en af de allerbedste koncerter på dette års Spot Festival. Men selv hvis du var der, så kom igen. Jeg har oplevet bandet før og lur mig om ikke de har noget nyt med. Det skulle ligne dem dårligt at spille ”den samme” koncert igen.
Støj-freejazz-bandet (?!) Spots varmer op. Det gør ligeledes berlinske Marzipan Marzipan, frisk fra SOPA-koncerten dagen før. Og ja, jeg er med igen – dog denne gang som dj med en pærevælling af gamle og nye sager, der nok bliver både lidt eksotisk og med masser af rytme.

Festuge-fejl i spandevis
Som sagt er festugens tema i år ”smukke fejl”. Og er der nogen, der har dyrket det smukke i fejl, så må det være amerikanske Howe Gelb (Giant Sand). Man kan måske være bange for, at hans normale legestue ikke får frit spil, når det skal foregå i så pompøse rammer som Århus Teaters store sal søndag den 28. august. Men jeg lever i håbet, he-he.
Han har været en del af Århus Festuge de sidste 3-4 år, så man kunne måske efterlyse lidt nytænkning fra arrangørernes side. For ja, selv Mark Lanegan, der også var med sidste år, er tilbage som del af festugen. Flere gange endda. Og dette siger jeg endda, som fan af Howe Gelb. Men med festugetemaet, så må det være hans år i år, he-he.
Faktisk spiller han flere gange og jeg kan ikke rigtigt hitte rundt i alle koncerterne. Men den 31. august tager han i hvert fald del i ”Århus-samtaler” om førnævnte smukke fejl. Det sker på CanBlau-restauranten og der håber jeg at kunne nå tættere på den ”snublen i laboratoriet”, som jeg mest holder af ved hans musik.

Opsummering og det løse
For lige at samle op på en masse af de interessante ting, der foregår i den næste uges tid...

26/8: SOPA All-Star 5 Year Birthday Bash, HeadQuarters
27/8: Frisk Frugt + Marzipan Marzian + Spost + Capt. Daydream (DJ), Atlas
28/8: Howe Gelb m/ Mark Lanegan og John Parish, Aarhus Teater
29/8: Mark Lanegan, Øst For Paradis
30/8: M. Ward, Jason Lytle, Charlie Sexton m.fl., Voxhall
31/8: Howe Gelb m.fl. Århus-samtaler: Fejl i musik.

Og så kommer der ellers flere spændende koncerter. Især værd at nævne er tUnE-yArDs og Thulebasen på Train den 7. september.

6/9+9/9+17/9+22/9: Diverse koncerter fra LJUD-arrangørerne, Musikcaféen
7/9. tUnE-yArDs + Thulebasen (MiskMask), Train
20/9: The Fresh & Onlys (Klub Arrogant), Musikcaféen
30/9: Baby Dee, Atlas
29/10: Singvogel & Peter Laugesen, Atlas
4/11: Bombino, Atlas
4-5/11: Malk De Koijn, Voxhall (udsolgt)
9/11: The Necks, Atlas
22/11: Bill Callahan (Smog), Voxhall

Vi ses derude!

Lars
(Støj På Overfladen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar